Przygotuj mały garnek, miskę i mikser. Wlej do garnka mleko, wsyp kaszę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj około 5 minut. Żółtka zmiksuj z miodem na puszysty krem. Miksuj tak długo, aż masa stanie się biała. Dodaj ją do kaszy, wymieszaj i gotuj około 5 minut na małym ogniu, mieszając. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Następnie ubij śmietankę i dodaj ją do wystudzonej masy.
Masę wlej do naczynia i mroź przez 4 godziny, co jakiś czas mieszając. Podawaj w wafelkach lub w miseczce z ulubionymi dodatkami, np. z owocami, orzechami. Lody możesz przygotować również w foremkach do lodów na patyku.
Wskazówka: gdy do masy dodasz ziarenka z jednej laski wanilii, lody zmienią smak na waniliowe.
Instagram: alaantkoweblw
Facebook: alaantkoweblw