Na łyżce masła wraz z oliwą podsmaż pokrojone w półplasterki brązowe pieczarki oraz grzybki shimeji w całości.
W międzyczasie dodaj drobno posiekaną szalotkę oraz czosnek.
Dopraw wszystko solą, pieprzem i rozmarynem (najlepiej świeżym).
Po około 5 minutach, gdy grzybki się ładnie przyrumienią, wsyp kaszę, podlej ją winem i dobrze wymieszaj.
Dodaj łyżeczkę cebuli i tymianku oraz rozdrobione suszone grzyby.
Następnie dolej chochlę gorącego bulionu a gdy kasza wchłonie wszystko, dodaj kolejną porcję. Dość często mieszaj kaszę i gotuj ją, co chwilę dodając bulion, aż zrobi się miękka i kremowa. Jeśli bulionu jest za mało, a kasza jeszcze się nie ugotowała możesz podlać ją wodą.
Pod koniec gotowania dodaj do kaszotta drobno posiekaną pietruszkę i łyżkę masła.
Zetrzyj również sporą garść parmezanu i dobrze wszystko wymieszaj.
Potrawę podawaj skropioną oliwą z jeszcze większą ilością sera.
Rada: Polecam zmiksować suszone grzyby i stworzyć z nich puder. W ten osposób dodadzą jeszcze więcej smaku i aromatu naszym potrawom.