Gotuję kaszę, a w tym czasie podsmażam na patelni boczek. Kroję cukinię w półplasterki. Boczek odkładam na bok i podsmażam cukinię. W tym czasie kroję pomidory na mniejsze kawałki.
Przygotowuję jajka. Zagotowuję wodę w małym garnuszku, a jajka rozbijam i odcedzam na małym sitku, żeby pozbyć się zbędnej wody. W garnku robię wir, delikatnie wkładam jajko i pilnuję, żeby woda delikatnie bulgotała, nie gotowała się zbyt mocno. Jajka gotuję 4 minuty i odsączam na ręczniku papierowym.
Kiedy kasza jest gotowa, wyłączam gaz i dokładam łyżkę masła. Zostawiam kaszę pod przykryciem na minutę, po czym widelcem mieszam kaszę aż będzie puszysta.
Przekładam kaszę do miseczek, nakładam boczek, cukinię, pomidory i posypuję koperkiem. Nakładam jajko. Delikatnie solę i pieprzę.