Pierś z indyka kroimy na malutkie kawałki, przyprawiam solą i pieprzem. Na łyżce oliwy podsmażam indyka i dodaję carry. W drugim garnku gotuję kaszę wg przepisu na opakowaniu. Kiedy indyk będzie częściowo podsmażony, dodajemy fasolkę i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Dodajemy ugotowaną kaszę i całość mieszamy. Na koniec doprawiamy i dodajemy jogurt.
Przepisy Miłośników kaszy
Indyk carry z fasolką i kaszą
Autor: Monika
Składniki
- 200 g mrożonej fasolki
- 200 g piersi z indyka
- 100 g kaszy gryczanej prażonej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego (ja użyłam Bałkańskiego)
- łyżeczka carry
- sól, pieprz, ostra papryka, kurkuma (po 2 szczyptach)
- pół łyżeczki świeżego imbiru (startego na tarce) łyżka oliwy