Plastry karkówki rozbij i dopraw z obu stron. Rozsmaruj na nich musztardę, ułóż plastry boczku oraz kawałki cebuli i ogórka. Następnie zwiń rolady, obtocz je w mące i podsmaż na oleju. Jak będą już rumiane, dodaj cebulę i łyżkę mąki. Chwilę przesmaż, po czym wlej...
Żeberka włóż do garnka, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, a następnie zalej to ok. 2 litrami wody. Gotuj przez 30 minut. Po tym czasie zbierz szumowiny z mięsa, jeśli się pojawią. Dodaj włoszczyznę, pokrojoną marchew i ziemniaki oraz starte warzywa i dolej...
Czosnek przeciśnij przez praskę. Uda z kaczki nasmaruj czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Najlepiej, żeby marynowały się tak całą noc. Na suchej patelni podsmaż z obu stron uda i odłóż je na talerz. Na wytopionym tłuszczu podsmażaj przez chwilę pokrojone w...
Do wrzątku wrzuć masło, poczekaj aż się rozpuści i przelej do mąki. Dodaj sól i zagnieć jednolite ciasto. Owiń je folią spożywczą i odstaw na 30 minut. Grzyby zalej wrzątkiem i zostaw w wodzie na ok. 2 godziny. Następnie przelej je razem z wodą na patelnię i gotuj aż...
Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę. Dodaj grzyby, zalej wrzątkiem, dopraw solą i pieprzem, i gotuj na małym ogniu ok. 40-50 minut, aż grzyby zmiękną. Mąkę rozprowadź w wodzie i dolej powoli do grzybów, żeby zagęścić sos. Na koniec wlej śmietankę i dopraw jeszcze...