Plastry karkówki rozbij i dopraw z obu stron. Rozsmaruj na nich musztardę, ułóż plastry boczku oraz kawałki cebuli i ogórka. Następnie zwiń rolady, obtocz je w mące i podsmaż na oleju. Jak będą już rumiane, dodaj cebulę i łyżkę mąki. Chwilę przesmaż, po czym wlej bulion (tyle, żeby lekko zakrył mięso) i wrzuć ziele angielskie oraz liście laurowe. Przykryj patelnię i duś rolady na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje a mięso będzie miękkie.
W tym czasie przygotuj dodatki. Kaszę przepłucz i zalej wrzątkiem, dopraw solą i gotuj do miękkości. Buraki zetrzyj na grubych oczkach. Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Wrzuć starte buraki i chwilę razem smaż. Na koniec dopraw do smaku. Obiad gotowy! 😊
Przepisy autorstwa Darii Raczkowskiej
@kuchniawmoimdomu