Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki

Kasza gryczana niepalona bez gotowania z jogurtem naturalnym i sezonowymi owocami

Autor: Women's Passions

Składniki

na 4 porcje:

  • 100g kaszy gryczanej niepalonej
  • 300 ml wody
  • 180g jogurtu naturalnego
  • 150g malin
  • 150 g truskawek
  • 150 g borówek albo jagód
  • Kilka listków świeżej mięty

Autor: Women's Passions

Wykonanie

Wieczorem zalewam kaszę letnią wodą, po czym przykrywam ściereczką i zostawiam na noc. O poranku przepłukuję na kaszę i ją odsączam z resztek wody. Jogurt naturalny blenduję ze świeżymi malinami. Następnie mieszam kaszę z wcześniej przygotowanym jogurtem malinowym. Do smaku dodaję truskawki i borówki lub jagody. Przygotowany deser ozdabiam na sam koniec listkami mięty. Smacznego!