Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Papryki faszerowane kaszą jęczmienną i wołowiną

Papryki faszerowane kaszą jęczmienną i wołowiną

Kaszę jęczmienną opłucz zimną wodą i ugotuj w osolonej wodzie wedle instrukcji na opakowaniu. Odcedź i przełóż do większej miski. Czosnek i cebulę obierz i posiekaj. Mięso wołowe zmiel w maszynce do mięsa. Pomidora sparz, obierz, wytnij twarde gniazdo nasienne, resztę...
Kasza z pieczonymi warzywami

Kasza z pieczonymi warzywami

Umyj warzywa i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do naczynia. Skrop warzywa oliwą z oliwek i solą i dokładnie wymieszaj. Na górę pokrusz ser biały oraz posyp ziarna. Ponownie skrop raz jeszcze z góry. Tak przygotowane warzywa wstaw do piekarnika nagrzanego do 190...
Waniliowy budyń jaglany z prażonymi jabłkami

Waniliowy budyń jaglany z prażonymi jabłkami

Kaszę jaglaną przełóż na sito, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, a następnie przelej wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki. Kaszę przełóż do rondelka, dodaj 1,5 szklanki mleka i gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut, do całkowitego wchłonięcia płynu....
Babeczki z kaszy gryczanej z łososiem i pieczarkami

Babeczki z kaszy gryczanej z łososiem i pieczarkami

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Wyjąć z wody, rozerwać torebkę i przesypać kaszę do miski, aż ostygnie. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Pieczarki obrać i pokroić w drobne kawałki, paprykę umyć, osuszyć i pokroić...