Przygotuj mały garnek, miskę i mikser. Wlej do garnka mleko, wsyp kaszę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj około 5 minut. Żółtka zmiksuj z miodem na puszysty krem. Miksuj tak długo, aż masa stanie się biała. Dodaj ją do kaszy, wymieszaj i gotuj około 5 minut na...
Przygotuj dużą patelnię, garnek i miskę. Zagotuj wodę w garnku, wsyp do niej kaszę, zagotuj, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj 15 minut. Wyłącz palnik i zostaw kaszę pod przykryciem jeszcze 5 minut, a następnie ją wystudź. Posiekaj szczypiorek i dymkę. W misce...
Na początek kaszę pęczak wypłucz na sitku i przygotuj duży, niski garnek. Cebulę drobno posiekaj, a cukinię umyj (nie obieraj) i pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej oliwę w garnku, dodaj cebulę, cukinię, groszek i duś ok. 3 minuty. Następnie dodaj masło, kaszę i duś...
Do miski wrzucamy wszystkie składniki na spód i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto chowamy na 20 minut do lodówki, a po tym czasie rozwałkowujemy je. Formę na tartę o wielkości 24 cm smarujemy masłem, wykładamy na nią ciasto i nakłuwamy je. Ciasto w formie wykładamy...
Kaszę wsypujemy na sitko i przepłukujemy. Do garnka wlewamy 400 ml mleka, dosypujemy kaszę oraz cukier i gotujemy ok. 10-12 minut. Budyń mieszamy z pozostałym mlekiem i dolewamy na koniec, po czym wszystko zagotowujemy. Gotową jaglankę przelewamy do słoika/miseczki i...