Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług.
Włoszczyznę oczyszczam, myję i kroję większe kawałki na pół. Czosnek kroję na pół, nie obieram. Z cebuli zdejmuję tylko wierzchnią warstwę i przekrawam na pół. Kaszę przepłukuję na sicie. Piekarnik nastawiam na 180 stopni. Do brytfanny wlewam olej rzepakowy, wkładam...
Ogórki obieram nie dość dokładnie, myję i kroję na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wkładam do blendera kielichowego i miksuję przez około 5 minut na gładką masę. Serwuję świeże, może być z plasterkiem ogórka albo świeżym liściem mięty. Fajnie smakuje z...
Kapustę szatkuję na drobne nitki. Winogrona myję i rozkrawam na połówki. Orzechy gniotę i podprażam na patelni z masłem klarowanym i odrobiną cynamonu. Wędzoną sól rozcieram na drobno. Wyciskam sok z połówki dojrzałej pomarańczy do filiżanki, jeśli trzeba wybieram...
Pomarańcze myję, kroję na połówki i wyciskam z nich sok, super jeśli uda się wycisnąć również drobinki miąższu. Czekoladę temperuję ostrym nożem. Kaszę jaglaną płuczę na gęstym sicie wrzątkiem i podprażam w rondelku z plastrem imbiru. Dodaję szczyptę soli, śmietanę...
Świeże pomidory parzę, obieram ze skórki i kroję w kostkę wycinając gniazda nasienne. W wersji jesienno-zimowej -czosnek oraz cebulę obieram i szatkuję na drobno. Pora i marchewkę myję, obieram i kroję na mniejsze kawałki. Plastry cytryny kroję razem ze skórką. Imbir...