Polędwiczkę wieprzową oprószamy kuminem, czarnym pieprzem, obsmażamy na złoty kolor na patelni. Podsmażoną polewamy miodem wymieszanym z sokiem z pomarańczy, obok kładziemy cząstki pomarańczy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, aby się dopiekła. W rondlu rozgrzewamy...
Etap I Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na oleju rzepakowym, dodajemy surową kaszę. Chwilę smażymy i podlewamy bulionem warzywnym. Kaszę w taki sposób gotujemy do uzyskania dosyć gęstej konsystencji. Do ugotowanej, przestudzonej kaszy dodajemy żółtka, ser tarty,...
W piekarniku pieczemy obraną, pokrojoną w drobną kostkę dynię, posypaną solą, czarnym pieprzem i skropioną miodem. Temperatura w piekarniku powinna wynosić około 190 stopni, czas około 25 minut. Kaszę pęczak gotujemy w wodzie z dodatkiem przypraw do miękkości. Kiedy...
Z mąki, masła, żółtek, soli przygotowujemy ciasto kruche, odstawiamy na chwilę aby odpoczęło. Po 30 minutach wylepiamy ciastem foremkę do tarty lub mniejsze do babeczek, wypiekamy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni około 15 minut. Na patelni...
Grzyby suszone miksujemy w blenderze na puder. Białe części pora kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle i po chwili dodajemy kaszę. Chwilę razem wszystko jeszcze smażymy i wlewamy gorący bulion, dodajemy puder z grzybów suszonych, zmniejszamy ogień do minimum i...