„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Powrót

Vegecake

Autor: justa_kitchen

Vegecake

Składniki

szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

5 ugotowanych marchewek

2 jaja

ok. 100-150 g serka białego (kremowego)

2 łyżki mąki orkiszowej

2-3 łyżki musztardy pikantnej (u mnie rosyjska)

olej rzepakowy

sól i pieprz

nać pietruszki

Przygotowanie

Rozgrzewam piekarnik do około 170˚C.

 

Marchewkę kroję na mniejsze kawałki – słupki, krążki, cokolwiek. Wszystko oprócz zieleniny umieszczam w malakserze – miksuję do uzyskania dość jednolitej masy. Niekoniecznie gładkiej i kremistej. Masa może mieć grudki – będzie co pogryźć.

 

Formę wykładam papierem. Bok smaruję masłem i posypuję delikatnie mąką. Przekładam masę. Piekę.

 

Piekłam około 30 minut bez przykrycia. Później jeszcze około 15 pod przykryciem. Posypuję posiekaną zieleninką.




Najpopularniejsze przepisy

heart_front

4,38

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną

Przepis: Ela Na obiad

Dodaj przepis