„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Powrót

Smoothie jagodowo-szpinakowe z kaszą jaglaną

Autor: justa_kitchen

Smoothie jagodowo-szpinakowe z kaszą jaglaną

Składniki

szklanka jagód

2 garście świeżego szpinaku

pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

2 łyżki cukru pudru

3-4 łyżki miodu kurpiowskiego

łyżka oleju rydzowego

2 łyżki chia mleko /około szklanki/

Przygotowanie

Jagody zasypuję cukrem pudrem i zalewam mlekiem, miodem i olejem. Dodaję poszarpany szpinak.

 

Wszystko razem traktuję blenderem. Dodaję ugotowaną kaszę jaglaną i blenduję do połączenia. Dodaję chia i mieszam. Chłodzę.




Najpopularniejsze przepisy

heart_front

4,38

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną

Przepis: Ela Na obiad

Dodaj przepis