„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Powrót

Sałatka z kaszy gryczanej z fetą i awokado

Autor: Domi

Sałatka z kaszy gryczanej z fetą i awokado

Składniki

Porcja kaszy gryczanej

Ser typu feta

Jedno miękkie awokado

Szczypiorek

Pół cytryny

Oliwa

Ocet balsamiczny

Przygotowanie

Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po wystygnięciu wysyp kaszę na talerz, dodaj do niej obrane i pokrojone w kostkę awokado, pokrojony drobno szczypiorek oraz kawałki sera typu feta.

 

Skrop wszystko sokiem z cytryny, polej oliwą oraz odrobiną octu balsamicznego i gotowe!

 

Zainspirowałam się przepisem Małgorzaty Minty, który znalazłam tutaj.




Najpopularniejsze przepisy

heart_front

4,38

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną

Przepis: Ela Na obiad

Dodaj przepis