„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Powrót

Dietetyczny łosoś na parze na placuszkach jaglanych podamy z grillowanym selerem i warzywami z oliwą

Autor: Mariola. G

Dietetyczny łosoś na parze na placuszkach jaglanych podamy z grillowanym selerem i warzywami z oliwą

Składniki

100g łososia

sok i skórka z cytryny

pieprz

1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej

2 łyżki otręby owsiane

1 jajko

seler

rukola

kiełki brokułu

pomidor koktajlowy

cebula czerwona

oliwa Verdenso

Przygotowanie

Porcję łososia czyścimy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy skórką z cytryny i pieprzem. Rybę i cebulkę gotujemy na paprze. Seler obieramy, myjemy i kroimy na krążki. Gotujemy w mleku al dente.

 

Na patelnię grillową wkładamy seler lekko podgotowany, grillujemy z każdej strony przez chwilę.

 

Do miski wkładamy kaszę, otręby, jajko, pieprz. Łyżką wyrabiamy na jednolitą masę.  Suchą patelnię wykładamy arkuszem papieru do pieczenia, na którym smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony.

 

Łososia podajemy na placuszkach z kaszy jaglanej z warzywami grillowanymi.




Najpopularniejsze przepisy

heart_front

4,38

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną

Przepis: Ela Na obiad

Dodaj przepis