„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Powrót

Drogie przyszłe mamy . . .

02.10.2017



Każda z przyszła mama powinna wiedzieć, że ciąża to okres, w którym należy przykładać szczególną uwagę nie tylko do wartości odżywczej posiłków, ale także do ich bezpieczeństwa. Zanieczyszczenia w produktach spożywczych jakimi są metale ciężkie takie jak ołów, rtęć, kadm, arsen, pestycydy, bakterie chorobotwórcze czy pasożyty może spowodować uszkodzenia płodu i doprowadzić do zatruć pokarmowych. Zwracajcie uwagę na higienę przygotowania i spożywania posiłków, a także na formę ich przechowywania. Polskie kasze można uznać za produkt bezpieczny. Kupujcie żywność ze sprawdzonych i pewnych dla Was źródeł. Rodzaje i właściwości kasz znajdziecie na naszej stronie www.

 

 

Źródło fot. pexels.com