„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Szkoła gotowania kaszy z Andrzejem Polanem

24.03.2014

Burger z kaszy jęczmiennej z warzywami i sałatą

Burger z kaszy jęczmiennej z warzywami i sałatą

Wodę zagotowujemy z solą, dodajemy kaszę, gotujemy kilka minut i wyłączamy palnik. Garnek przykryty pokrywka umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Niech kasza tam dochodzi, nie musimy się bać, że będzie się przypalać.

Czytaj więcej

17.03.2014

Zupa z jęczmienia i brukselki

Zupa z jęczmienia i brukselki

W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz skórkę z cytryny. Pod koniec dodajemy kminek mielony. Chwilę smażymy i dodajemy kaszę pęczak.

Czytaj więcej

10.03.2014

Baklawa kokosowa z kaszą manną

Baklawa kokosowa z kaszą manną

Masło rozpuszczamy. Ciasto filo rozkładamy na pojedyncze kartki, każdą smarujemy masłem. Składamy po 4 sztuki.

Czytaj więcej

03.03.2014

Zapiekanka z kaszy perłowej i kurczaka

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pokrojoną drobno cebulę.  Jeżeli lubimy czosnek możemy dodać jeden ząbek i po zezłoceniu wyjąć go z cebuli - i tak pozostawi swój aromat. Kiedy cebula będzie zeszklona dodajemy kaszę…

Czytaj więcej

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »