„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”
Szkoła gotowania kaszy z Andrzejem Polanem
24.03.2014
Burger z kaszy jęczmiennej z warzywami i sałatą

Wodę zagotowujemy z solą, dodajemy kaszę, gotujemy kilka minut i wyłączamy palnik. Garnek przykryty pokrywka umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Niech kasza tam dochodzi, nie musimy się bać, że będzie się przypalać.
Czytaj więcej17.03.2014
Zupa z jęczmienia i brukselki

W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz skórkę z cytryny. Pod koniec dodajemy kminek mielony. Chwilę smażymy i dodajemy kaszę pęczak.
Czytaj więcej10.03.2014
Baklawa kokosowa z kaszą manną

Masło rozpuszczamy. Ciasto filo rozkładamy na pojedyncze kartki, każdą smarujemy masłem. Składamy po 4 sztuki.
Czytaj więcej03.03.2014
Zapiekanka z kaszy perłowej i kurczaka
Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pokrojoną drobno cebulę. Jeżeli lubimy czosnek możemy dodać jeden ząbek i po zezłoceniu wyjąć go z cebuli - i tak pozostawi swój aromat. Kiedy cebula będzie zeszklona dodajemy kaszę…
Czytaj więcej« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »