„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Mus z kaszy manny z białą czekoladą i truskawkami

Autor: Andrzej Polan

17.06.2015

Mus z kaszy manny z białą czekoladą i truskawkami

Składniki:

 

  • 500 ml mleka
  • ok. 200 g kasza manny
  • 6 tabliczek białej czekolady
  • 500 ml śmietany 36%
  • 1 kg truskawek
  • świeża mięta
  • 1 szt. cytryny
  • syrop z kwiatów czarnego bzu

 

 

Przygotowanie:

 

Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę mannę do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do kaszy. Dokładnie mieszamy i studzimy.

 

Śmietanę ubijamy na sztywno, i dodajemy partiami do już powstałej masy z kaszy i czekolady. Mieszamy i studzimy.

 

Truskawki łączymy z posiekaną miętą, skórką z cytryny i syropem z kwiatów czarnego bzu.

 

Rozkosz dla podniebienia! Smacznego

 

 


Powrót