„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Jaglany koktajl ogórkowy, lato się jeszcze nie skończyło!

Autor: Qmam kasze

09.09.2016

Przepis oraz wiele innych, cennych informacji znajdziecie rownież na blogu "Qmam kasze"

 

Składniki:

 

  • 1 dłuższy ogórek albo 4-5 gruntowych świeżych
  • filiżanka wody kokosowej lub po prostu wody
  • 2 łyżki miodu kwiatowego
  • łyżeczka soku z cytryny lub limonki
  • szczypta czarnego pieprzu
  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • liście mięty albo bazylii
Przygotowanie:

 

Ogórki obieram nie dość dokładnie, myję i kroję na mniejsze kawałki.

 

Wszystkie składniki wkładam do blendera kielichowego i miksuję przez około 5 minut na gładką masę. Serwuję świeże, może być z plasterkiem ogórka albo świeżym liściem mięty. Fajnie smakuje z posiekanymi i podprażonymi na patelni migdałami.


Powrót