„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Bruschetta z pastą bobu, zielonego groszku i kaszy jaglanej z serkiem śmietankowym

Autor: Nasza Kasza

17.07.2017

Przepis oraz wiele cennych informacji znajdziecie rownież na blogu "Nasza Kasza"

 

Składniki:

 

  • 50g kaszy jaglanej
  • 100g bobu
  • 50g zielonego groszku
  • 1 gałązka świeżej mięty
  • 2 gałązki świeżej bazylii
  • 50g kremowego serka śmietankowego
  • 5 rzodkiewek
  • 1 bagietka orkiszowa
  • szczypta soli (do smaku)
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu

Wykonanie:

Ugotuj kaszę jaglaną wg zaleceń producenta. Do wrzącej wody wrzuć bób i groszek, gotuj ok 10 min, do momentu, aż całkowicie zmięknie. Obierz bób z łupin.

 

Umieść w kielichu blendera ugotowany bób, groszek, miętę, bazylię, sól i pieprz, następnie zblenduj składniki z niewielką ilością wody, do powstania kremowej masy.

 

Powstałą masę wymieszaj z ugotowaną kaszą. Nakładaj pastę na wykrojone wcześniej kromki bagietki. Każdą kromkę udekoruj świeżą rzodkiewką i kremowym serkiem śmietankowym.


Powrót