„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

POWRÓT

Kotleciki z kaszy jaglanej

Kotleciki z kaszy jaglanej

Przepis blogerki Katarzyny



PRZYGOTOWANIE

Kaszę jaglaną wsyp do garnuszka i zalej dwoma szklankami wrzącej wody, przykryj i odstaw na 20 minut. Następnie ugotuj w osolonej wodzie - gotuj ok 20 minut, przelej kaszę zimną woda i ostudź.

 

Czosnek, cebulę i pietruszkę drobno posiekaj i wymieszaj z kaszą, dopraw i uformuj małe kotleciki. Smaż na oleju na lekko brązowy kolor z obu stron.

 

Przepis Katarzyny - autorki bloga http://niezlymlynek.blogspot.com/

 

 

SKŁADNIKI

Porcja na 12 kotlecików

 

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • pęczek pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

 

 

NASTĘPNY PRZEPIS POPRZEDNI PRZEPIS