„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”
POWRÓTKokosowa jaglanka z karobem i daktylami
Kokosowa jaglanka z karobem i daktylami
Przepis blogerki Wiolety

PRZYGOTOWANIE
Mleko kokosowe lekko podgrzewam razem z cukrem waniliowym, anyżem i laską cynamonu.
Wyjmuję przyprawy i dodaję kaszę jaglaną oraz pokrojonego banana. Masę miksuję blenderem na mus.
Do połowy jaglanki dodaję karob i mieszam. Daktyle drobno kroję.
Do słoiczka nakładam kakaową kaszę, przekładam ją warstwą pokrojonych daktyli. Nakładam jasną masę. Jaglankę posypuję ziarnami.
Smacznego :)
Przepis przygotowałą Wioleta - autorka bloga wybornesmaki.blogspot.com
SKŁADNIKI
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- Banan
- łyżeczka karobu
- 2 gwiazdki anyżu gwiaździstego
- laska cynamonu
- łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- 5 suszonych daktyli bez pestek
- po łyżce ziaren słonecznika , sezamu białego i prażonego siemienia lnianego
- oraz 100 ml mleka kokosowego