„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

POWRÓT

Kokosowa jaglanka z karobem i daktylami

Kokosowa jaglanka z karobem i daktylami

Przepis blogerki Wiolety



PRZYGOTOWANIE

Mleko kokosowe lekko podgrzewam razem z cukrem waniliowym, anyżem i laską cynamonu.

 

Wyjmuję przyprawy i dodaję kaszę jaglaną oraz pokrojonego banana. Masę miksuję blenderem na mus.

 

Do połowy jaglanki dodaję karob i mieszam. Daktyle drobno kroję.

 

Do słoiczka nakładam kakaową kaszę, przekładam ją warstwą pokrojonych daktyli. Nakładam jasną masę. Jaglankę posypuję ziarnami.

 

Smacznego :)

 

 

Przepis przygotowałą Wioleta - autorka bloga wybornesmaki.blogspot.com

SKŁADNIKI

  • 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • Banan
  • łyżeczka karobu
  • 2 gwiazdki anyżu gwiaździstego
  • laska cynamonu
  • łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 5 suszonych daktyli bez pestek
  • po łyżce ziaren słonecznika , sezamu białego i prażonego siemienia lnianego
  • oraz 100 ml mleka kokosowego

 

 

NASTĘPNY PRZEPIS POPRZEDNI PRZEPIS